Over TOP

Ik, Anita Ermers, ben moeder van 3 kinderen, die ik samen met mijn man een thuis geef in Silvolde in de Achterhoek. Ik heb een rijk netwerk, zowel lokaal alsook regionaal en provinciaal. Dit netwerk is ontstaan uit mijn werk in de volkshuisvesting, mijn toezichthoudende functie en de politiek.

De woorden verbinder, analytisch, toegankelijk, flexibel en relativerend zijn op mij van toepassing. Ik ga voor resultaat met zorg voor details. Vanuit mijn ruime ervaring als manager zet ik mij in om het meest optimale uit mensen en organisaties te halen. De politiek bestuurlijke arena is mij ook niet vreemd. Ik heb mijn sporen verdiend in de lokale politiek als fractievoorzitter en raadslid en ben nu lid van het bestuur van onder meer de provinciale afdeling van mijn partij. Vanuit mijn politieke rol was ik woordvoerder van diverse onderwerpen en heb veel voorbereidende raadsvergaderingen geleid als gespreksleider en discussieleider.

Ik heb bijna 25 jaar in de volkshuisvesting gewerkt. Hierin heb ik diverse functies vervuld, waarbij ik vooral bezig ben geweest met strategische vraagstukken, communicatie en beleid. Ook op het terrein van wonen, zorg en welzijn heb ik veel ervaring opgedaan. De laatste 9 jaar heb ik gewerkt als manager bij een woningcorporatie, zowel op de afdeling Klant & Markt als de afdeling Bedrijfsvoering. Zo heb ik de corporatiesector vanuit veel verschillende terreinen leren kennen en ben ik breed inzetbaar. Sinds 2013 ben ik lid van een Raad van Commissarissen bij een woningcorporatie in de Achterhoek. Dus ook vanuit het toezichthoudend orgaan weet ik wat er binnen de sector speelt.

Van nature trekt het mij om in het maatschappelijk middenveld actief te zijn. Om die reden zet ik mij als vrijwilliger op diverse terreinen in, zoals het behoud van goed onderwijs in de regio en de integratie van vluchtelingen.