Interimmanagement

Interimmanagement impliceert het tijdelijk inzetten van een externe manager met een gerichte opdracht. Het voordeel voor u als opdrachtgever is dat de inzet van een interim manager effectief is, omdat u deze per uur betaalt. Een interim manager kan efficiënt en zakelijk opereren doordat deze geen emotionele banden heeft met uw bedrijf. Bovendien heeft de interim manager oog voor organisatiebelang.

TOP kan worden ingezet voor:

  • Algemeen management. Het gaat hierbij om tijdelijke waarneming van de volledige management- of directiefunctie met totale eindverantwoordelijkheid betreffende beleid en beheersmatige zaken. Bijvoorbeeld ter overbrugging wegens ziekte of vertrek.
  • Denk hierbij aan het uitvoeren van managementtaken. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van de zittende manager of het tijdelijk toevoegen van specifieke knowhow.
  • Dit betreft het herijken van processen; de onmisbare competentie van een toekomstbestendige organisatie.

Op het gebied van management en het vervullen van interim opdrachten heeft Anna Ermers ruim ervaring opgedaan, op verschillende gebieden. Meer hierover leest u onder ‘Over TOP’.

Procesmanagement is een onderdeel waarop Anna zich extra heeft verdiept en waarvoor zij ook een aparte opleiding heeft gevolgd. Innovatie, lean, continu verbeteren, verandermanagement, klantreizen, wendbare organisaties en nieuwe organisatievormen zijn tegenwoordig populair. Maar we zien steeds vaker dat procesmanagement als belangrijke bouwsteen wordt overgeslagen. Terwijl juist die bouwsteen een fundamentele factor is voor het betrouwbaar, snel en goed bedienen van uw klanten. Daarin kan TOP u behulpzaam zijn.